På BILLEDSCENENS workshops, vil det visuelle og billedfortællinger, være omdrejningspunktet, hvad enten vi arbejder på papir, lærred eller former ting med hænderne. Gennem forløbet er visionen, at du får stimuleret din kreativitet, og er blevet mere reflekterende over det vi omgiver os med. Vigtigst af alt, er at være nysgerrige på nye udfordringer.

 Jeg ønsker at være med til at stimulere din kreativitet, og få dig til at reflektere mere, over det vi omgiver os med…

Workshop
Zoom et insekt

Det kribler og krabler, og vi fascineres og frastødes af de helt små og særlige dyr. Hvad mon de laver, hvor bor de? Hvor mange er de sammen? Kan den flyve?
Insekter er spændende, med deres mønstre, følehorn, øjne på stilke, grafiske linjer og farver. Gå på opdagelse efter insekter. Led og iagttag i naturen, kig under en sten eller en flise, mellem grene og mos, i et hul i et træ.

Rammerne for udtrykket: Jeres forberedelse kan være at I bruger naturen, tag I-pad eller mobilkamera med ud, og fotografer, børnene skal finde insekter, fotografere insektet, tag gerne flere billeder i forskellige vinkler, af hele dyret og zoom en detalje, et mønster, en vinge eller et følehorn.
Efterfølgende laves skitsetegninger (husk flere, som ved foto) til det videre kunstneriske udtryk. Skriv eller mal hvilke farver dyret har, og lav farveprøver.
Hvert barn kan fotografere og skitse to forskellige insekter, og efterfølgende kan der vælges et ud.
Der kan arbejdes på 2 værker af samme insekt, hele insektet og en detalje.
Vi arbejder ud fra et fælles format, eksempelvis A5, A4 eller A3.

Det kunstneriske udtryk tager afsæt i fotoet eller skitsetegningen, Børnene tegner deres insekt op på tegnepapir. De farvelægges efter fantasi eller naturtro.

Materialer og inspiration:
Vi farvelægger med vandfarve, akvarel,og tuscher, og afslutter med sort tusch som konturstreg.
I processen overvejer børnene, hvorfor de vælger netop deres insekt. Fokus på mønstre, farve og form. Opklæb arbejdet på karton eller sæt i enkle rammer.
Efterfølgende kan arrangeres en fernisering. Børnene kan lave små præsentationer over deres værker/evt. præsentere for hinanden som afslutning på forløbet.

Praktisk:
En workshop for børn fra 5-11 år. – Eller efter aftale, tilpasset målgruppen.
Varighed: 3×2 timer//Børn 5-11 år//10 -12 deltagere, eller en klasse.
Egnet til børnehaver (store børn) indskoling og mellemtrin. Specialområdet.
Workshoppen foregår hos jer over 3 gange.
Pris: 6500,-