Jeg er autodidakt billedkunstner, rundet af en opvækst, hvor aktive, fysiske og kreative interesser har været naturlige og mulige valg. Senere to meget forskellige uddannelser, og et arbejdsliv indenfor både scenekunsten og undervisningssektoren. Jeg arbejder spontant og er søgende i mit formsprog.

Jeg har mit eget mindre atelier i Holbæk, hvor jeg arbejder med min billedkunst. Atelieret ligger i en nedlagt møbelfabrik, hvor jeg er en del af et mindre atelierfællesskab, med andre  individuelle kunstnere. Vi holder blandt andet, åbent atelier den første lørdag i hver måned mellem 11-14.

Mette Blicher
Billedkunstner, formidler & underviser

Det æstetiske og de kunsteriske processer der opstår gennem billedsproget, har altid været nogle af mine væsentlige værdier. Hvad enten det har været i mit professionelle eller private liv. Jeg er særligt optaget af fællesskaber, mødet mellem mennesker, bevægelse og vildskab. Det er også min drivkraft i mit billedarbejde.

Gennem farvekombinationer og kontraster, arbejder jeg med genbrug og lag på lag i mixed media. Her udforsker jeg kreativiteten gennem baggrunde, maling, teknikker og forskellige materialer. Mit udtryk er oftest med et abstrakt afsæt, i forening med figurative motiver, dyr eller blot fantasien i sin frie form. Jeg arbejder primært med collage, maleri og foto.

Jeg oplever, ser og tænker verden omkring mig, meget visuelt. I den kunstneriske proces med mine værker, ligger der både viden, erfaring og personlighed.
Jeg arbejder med historiefortællinger; en stemning, et møde, en bevægelse – lagrede minder dukker frem, og nye oplevelser opstår.

I kunsten er der nydelse, provokationer, noget der bevæger os – muligheder for sammenstød. Og indimellem er der også noget, vi ikke forstår eller bryder os om. Vi vil gerne fortælle, indtage, eller pirre til beskuerens opfattelse af det oplevede.

  • Når jeg arbejder med collage, ligger der en lag på lag proces, i forskellige materialer. Gennem opbygningen og udviklingen af værket, oplever jeg at det både kan rumme “plant skulpturarbejde”. Håndværk. Skøre indfald. En vildskab. Historier. Det er en enorm udviklende proces.
  • I fotografiet ligger der en fascination af et motiv, måske en person med et særligt blik, en historie jeg selv digter. Et område, eller nærbillede af hverdagsting der bliver digitalt og manuelt bearbejdet. For efterfølgende måske at blive en del af et lærred, eller en collage.
  • Jeg er kolorist, og i mit billedarbejde, og i mine værker er det fremtrædende, at jeg er optaget af farver og farvespil.